Kemin obtine certificare FSSC 22000

Scris de Advisor pe February 7th, 2012 in Stiri

Kemin castiga certificarea FSSC 22000 in Europa pentru fabrica sa belgiana de ingrediente

Herentals, Belgia. 19 ianuarie 2012. Kemin Industries a primit certificarea sistemului de siguranta alimentara FSSC 22000 pentru toate ingredientele alimentare produse in fabrica sa din Belgia. FSSC 22000 este o certificare recunoscuta in mod oficial de Global Food Safety Initiative (GFSI – Initiativa Globala pentru Siguranta a Alimentelor), o forta dominanta in domeniul sigurantei alimentelor.

FSSC 22000 a fost dezvoltata de Fundatia pentru Certificarea Sigurantei Alimentelor pentru sistemele de siguranta alimentara ale organizatiilor activand in lantul alimentar care prelucreaza sau fabrica produse de origine animala, produse perisabile vegetale, produse cu termen lung de valabilitate si alte ingrediente alimentare, dintre care: aditivi, vitamine, bioculturi si material destinat ambalarii alimentelor. Schema se bazeaza pe ISO 22000, PAS 220 si ISO TS 22003.

Melanie Galloway, presedinta departamentului de tehnologii alimentare din cadrul Kemin, a explicat ca desi obtinerea unor certificari recunoscute de GFSI nu se impunea la Kemin, compania si-a dat seama ca acest nivel de certificare FSSC 22000 va aduce un plus de valoare clientilor sai si indepartarea oricarei preocupari prin confirmarea faptului ca organizatia isi respecta promisiunea de a furniza ingrediente sigure si de calitate.

“Ca producator de ingrediente folosite in aprovizionarea mondiala cu alimente, prioritatea noastra numarul unu este de a asigura calitatea si siguranta produselor noastre,” a declarat Galloway.

Kemin considera ca acest nivel de certificare FSSC 22000 al calitatii si sigurantei alimentelor consolideaza angajamentul companiei fata de furnizarea in mod exclusiv a unor produse de cea mai inalta calitate, care include urmatoarele aspecte in procesul de productie: respectarea reglementarilor in vigoare privind siguranta alimentelor; monitorizarea furnizorilor si partenerilor pentru a se asigura ca sunt aplicate bunele practici de productie si ca sunt indeplinite exigentele standarde de calitate si de siguranta impuse de Kemin; asigurarea unor stocuri continue si sigure prin evaluari cuprinzatoare ale riscurilor legate de materia prima; si asigurarea capacitatii de conducere care promoveaza implicarea angajatilor.

“La Kemin, siguranta alimentelor incepe prin dezvoltarea inovatoare a produselor, continua cu bunele practici de productie si se extinde pana in momentul in care produsul finit este consumat de utilizatorii finali,” a declarat Chris Nelson, presedintele Kemin Industries. “Ramanem dedicati integrarii principiilor de management al sigurantei si calitatii alimentelor in procesele esentiale afacerii noastre si in practicile de luare de decizii.”

Certificarea se aplica tuturor ingredientelor produse de fabrica belgiana. Pentru mai multe informatii despre Kemin, vizitati www.kemin.com.

GFSI precizeaza pe site-ul sau oficial ca “ofera o platforma de colaborare intre unii dintre cei mai importanti experti in siguranta alimentelor din lume din companii comerciale, producatoare si de servicii alimentare si organizatii internationale din lantul alimentar, din sfera academica si guvernamentala.” Initiativa a fost lansata in 2000 ca urmare a crizelor din alimentatie, cum a fost epidemia generata de boala vacii nebune.
sursa: www.naturalproductsinsider.com/ & www.nutraingredients.com