ISO 23600:2007 Semnale acustice si tactile la semafoarele pietonale

Scris de Advisor pe December 10th, 2008 in Standarde

ISO 23600:2007, produse de asistenţă pentru persoanele cu afecÅ£iuni vizuale ÅŸi pentru persoanele cu afectiuni vizuale si auditive – semnale acustice si tactile la semafoarele de la trecerile pietonale

Amenajare trecerilor pietonale cu semnale tactile si acustice in scopul ajutorarii peroanelor cu handicap a reprezentat un pas înainte. Problema este că ele variază de la o ţară la alta. Acum, un nou standard ISO asigura baza in vederea armonizarii a acestor semnale în întreaga lume.

Scopul ISO 23600:2007, produse de asistenţă pentru persoanele cu afecÅ£iuni vizuale ÅŸi pentru persoanele cu afectiuni vizuale si auditive – semnale acustice si tactile la semafoarele de la trecerile pietonale este de a asigura aceleasi informaÅ£ii în întreaga lume la intersectii echipate cu semnale de trecere pentru pietoni.

Standardul stabileşte cerinţele, specificaţiile tehnice şi criteriile de performanţă pentru semnalele acustice şi tactile de la semafoarele de la trecerile de pietoni şi ajuta să asigure urmatoarele beneficii majore:
• criterii generale pentru producători şi designeri
• produse sigure, fiabile şi funcţionale
• compatibilitate consolidata între produse
• metode comune

Semnalele tactile si acustice ar trebui combinate pentru a furniza informaţii precise despre directie cat si despre geometria intersecţiei. Semnalele pot indica :
• prezenţa şi locaţia unui buton de comandă
• locaţia unei treceri pietonale
• momentul in care este permisa trecerea
• direcţia trecerii pietonale
• perioada in care este interzisa trecerea.

La o intersectie care nu este prevazuta cu semnale acustice şi tactile, persoanele cu afecţiuni vizuale sunt obligate să utilizeze sunetele din trafic ale vehiculelor, atunci când este posibil, pentru a estima timpul de trecere şi pentru a determina directia.

Persoanele cu afecţiuni vizuale şi auditive au nevoie de asistenţă. Instalarea semnalelor acustice şi tactile la semafoare pe baza ISO 23600:2007 imbunatateste semnificativ capacitatea acestor persoane de a călători independent si în condiţii de siguranţă .

ISO 23600:2007, produse de asistenţă pentru persoanele cu afecÅ£iuni vizuale ÅŸi pentru persoanele cu afectiuni vizuale si auditive – semnale acustice si tactile la semafoarele de la trecerile pietonale a fost elaborat de comitetul tehnic ISO ISO / TC 173, produse de asistenta pentru persoane cu handicap.

Tags: , ,