Gestionarea distragerii atentiei conducatorului auto

Scris de Advisor pe February 15th, 2011 in Evenimente

A sasea editie a atelierului „Masina complet integrata in retea”

Tema “Gestionarea distragerii atentiei conducatorului auto” va fi dezbatuta in cadrul celei de a sasea editii a atelierului „Masina complet integrata in retea”, eveniment care va avea loc intre 2 si 3 martie 2011 in Geneva, Elvetia.

Atelierul este organizat in fiecare an in cadrul Salonului Auto de la Geneva, de catre parteneriatul WSC alcatuit dintre Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor – International Union of Telecommunication (ITU), Comisiei Electrotehnice Internationale – International Electrotechnical Commission (IEC) si Organizatia Internationala pentru Standardizare – International Organization for Standardization (ISO).

Atelierul reuneste jucatori cheie si cei mai importanti reprezentanti ai industriei implicate in dezvoltarea de tehnologii ICT pentru industria auto.

Participantii vor fi discuta modul optim in care organizatiile de standardizare pot colabora pentru a raspunde diverselor nevoi ale industriei, cum ar fi, spre exemplu, interoperatibilitatea.

Experti si directori din cadrul industriei auto, comunitatea ICT, guverne, institute de cercetare si dezvoltare si mediul universitar vor prezenta propriile viziuni si strategii, in special cu privire la capacitatile de comunicare de astazi, care dau posibilitatea autoturismelor sa anticipeze evenimentele de trafic evitand coliziunile, sa aleaga cel mai rapid traseu catre destinatia lor, sa faca uz de rapoarte de trafic actualizate la minut, sa identifice cel mai apropiat loc de parcare disponibil, sa minimiza emisiile de carbon si sa asigure comunicatii multimedia.

ISO / TC 204 sa dezvoltat mai mult de 100 de standarde pentru sisteme de informare, comunicare si control in domeniul transportului de suprafata, urban si rural, informatii cu privire la calatori, managementul traficului, transportul public, transportul comercial si pentru serviciile de urgenta si comerciale in domeniul ITS.

Sistemele de informatii si control din cadrul vehiculului fac parte din sfera de aplicare a standardizarii acoperite de ISO / TC 22.