DocuSign obtine certificare ISO 27001

Scris de Advisor pe January 13th, 2012 in Stiri

Prima certificare ISO din lume acordata unei companii de semnaturi electronice demonstreaza si mai mult angajamentul acesteia fata de securitate, confirmand increderea clientilor

San Francisco. 10 ianuarie 2012. DocuSign, liderul mondial in domeniul semnaturilor electronice, a anuntat astazi ca Institutul Britanic de Standardizare (BSI) i-a acordat in mod oficial certificare ISO 27001 : 2005. DocuSign se alatura astfel unui grup prestigios de organizatii, care include nume ca Amazon, Microsoft si salesforce.com, obtinand un loc principal printre cei care s-au certificat conform acestui standard international.

“La DocuSign, suntem cu totii mandri ca am primit aceasta certificare ISO 27001, atat de semnificativa, de la Institutul Britanic de Standardizare,” a spus Joan Ross, responsabilul sef cu securitatea in cadrul DocuSign.

“Obtinerea certificarii ISO/IEC 27001 ilustreaza si mai bine angajamentul neabatut al companiei noastre fata de securitate si intareste ideea ca tot mai multe intreprinderi si companii mondiale si tot mai multi profesionisti isi incredinteaza semnatura companiei DocuSign mai mult decat totalitatii celorlalti furnizori de semnaturi electronice. Clientii care folosesc DocuSign pentru a atinge rezultate in afacerile lor profita de un serviciu certificat la nivel global ca respectand cele mai inalte standarde referitoare la sistemul de management al securitatii informatiei ISO 27001, care include toate serviciile de semnaturi electronice, un domeniu care acopera toate procesele si procedurile centrului nostru de date,” a adaugat Ross.

ISO 27001 reprezinta un ansamblu alcatuit din 133 de standarde de control si din activitatile lor asociate, a caror respectare organizatiile trebuie sa o demonstreze in mod constant, printr-o implementare riguroasa si printr-o imbunatatire continua. Considerat a fi cel mai eficient domeniu global al cerintelor referitoare la managementul securitatii de catre profesionisti din toate ramurile industriale si academice, standardul a aparut dupa mai bine de un deceniu de practica si de analiza colectiva, mai intai pe teritoriul britanic, apoi ca efort al unui consortiu mondial si ca standard international certificabil.

DocuSign se alatura numeroaselor organizatii de varf care au urmarit obtinerea certificarii ISO 27001 pentru a beneficia de urmatoarele avantaje:
– Reducerea ciclului de vanzari datorita cresterii increderii clientilor in protectia informatiei;
– Folosirea tot mai frecventa de catre clienti a unui serviciu certificat;
– Micsorarea riscurilor legate de propriile afaceri ale clientilor;
– Verificarea independenta a celor mai inalte standarde ale practicilor de management al securitatii;
– Garantarea respectarii cerintelor reglementare, contractuale si legislative.

Certificarea ISO 27001 primita din partea BSI reprezinta punctul culminant al angajamentului de lunga durata luat de DocuSign fata de securitatea datelor. Pentru mai multe informatii, accesati www.docusign.com.