Concurs de afise dedicat Zilei Mondiale a Standardelor 2012

Scris de Advisor pe March 13th, 2012 in Evenimente

Participati la concursul de afise dedicat Zilei Mondiale a Standardelor 2012 organizat de WSC

12 martie 2012. Un concurs deschis tututor a fost lansat de curand pentru a crea un afis dedicat Zilei Mondiale a Standardelor (14 octombrie) pe tema “Deseuri mai putine, rezultate mai bune – Standardele cresc eficienta”.

Concursul este organizat de Asociatia Mondiala a Standardelor (WSC), care reuneste sub egida sa Comisia Electrotehnica Internationala (IEC), Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) si Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (ITU).

Designerul celui mai bun afis va castiga 1500 de franci elvetieni, iar urmatorii clasati vor castiga fiecare cate 500 de franci elvetieni.

Pentru a intra in competitie, designerii trebuie sa isi trimita proiectele de afise in format .jpg sau .png la urmatoarea adresa de e-mail: wsdposter@worldstandardscooperation.org. Propunerile vor fi acceptate pana pe 10 mai 2012, data limita a inscrierilor.

Reprezentantii IEC, ISO si ITU vor alege finalistii. O prima selectie a afiselor va fi publicata pe site-ul WSC, iar marele public va fi invitat sa aleaga creatiile castigatoare. Votul va incepe pe 14 mai si se va incheia pe 18 mai, iar numele castigatorilor va fi anuntat in cel mai scurt timp. Este posibila si urmarirea concursului international al afiselor dedicate Zilei Mondiale a Standardelor pe Twitter si pe Facebook.

Partenerii WSC comenteaza: “Speram ca acest concurs sa alimenteze dezbateri fructuoase despre valoarea standardelor in ceea ce priveste cresterea eficientei, incurajand in acelasi timp un spirit de deschidere si de dialog cu publicul. Suntem foarte nerabdatori sa va vedem creatiile originale!”

Pentru a-i ajuta pe artistii care vor participa la concursul Zilei Mondiale a Standardelor, site-ul oficial WSC pune la dispozitie diferite resurse, dintre care:
– Tema Zilei Mondiale a Standardelor;
– Exemple ale afiselor dedicate Zilei Mondiale a Standardelor din trecut;
– Specificatii pentru afisul din 2012.

Orice intrebari despre acest concurs trebuie trimise pe Twitter, pe Facebook sau la adresa wsdposter@worldstandardscooperation.org.

Asociatia Mondiala a Standardelor a fost infiintata in 2001 cu scopul de a consolida si de a face sa progreseze sistemele standardelor internationale voluntare bazate pe consens elaborate de IEC, ISO si ITU. In fiecare an, pe 14 octombrie, membrii IEC, ISO si ITU sarbatoresc Ziua Mondiala a Standardelor pentru a recunoaste eforturile depuse in colaborare de miile de experti din intreaga lume care dezvolta acordurile tehnice voluntare publicate sub forma unor standarde internationale. (dupa un comunicat de presa al iso.org)