Certificare ISO 27001 pentru o Firma de servicii de comunicatii

Scris de Advisor pe April 2nd, 2013 in Stiri

Compania Level 3 Communications obtine certificarea ISO/IEC 27001 pentru un centrul de date

Compania Level 3 Communications a anuntat ca divizia Level 3 Argentina S.A. a obtinut certificatul ISO 27001 pentru serviciile de testare avansata a gradului de securitate din cadrul centrului de date din Buenos Aires, Argentina.

ISO/IEC 27001:2005 reprezinta un standard recunoscut la nivel international care ajuta la asigurarea controalelor de securitate in vederea pastrarii in siguranta a informatiilor clientilor si a activelor reprezentate de proprietatea intelectuala.

Acordata pentru o perioada de trei ani, certificarea ISO 27001 a fost obtinuta in urma a doua audituri extensive conduse de TUV Rheinland, furnizor de servicii tehnice si de certificare.

Acesta certificare are o foarte mare importanta deoarece subliniaza masurile extensive pe care compania le-a implementat in vederea protejarii sistemelor informatice, a datelor cofidentiale si personale ale clientilor, a declarat Gabriel del Campo, vicepresedinte companiei pentru America Latina.

Certificarea a presupus un efort sustinut pentru a defini cea mai buna strategie, pentru adaugarea de noi roluri, functii, pozitii, procese si proceduri si pentru implementarea de noutati tehnologice incluzand masuri suplimentare de control pentru pastrarea calitatii si furnizarea celor mai bune servicii in cadrul centrului de date.

Serviciile de testare avansata a gradului de securitate furnizate de Level 3 constau intr-o suita de solutii cu rol de protejare a confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii sistemelor informatice ale clientilor.

Este vorba de o activitate de service si consultanta pe teme de securitate cu rol preventiv, prin intermediul careia se evalueaza si se analizeaza riscurile la care sunt supuse sistemele informatice si vulnerabilitatile potentiale.

Centrul de date Premiere Elite din Buenos Aires al companiei Level 3 detine, de asemenea, si certificarea ISO 9001, certificare cu privire la sistemul de management al calitatii, recunoscuta la nivel mondial, care permite clientilor corporatiei sa indeplineasca toate reglementarile si standardele din domeniu.

Compania Level 3 Communications ofera servicii de comunicatii locale, nationale si globale pentru intreprinderi, guverne si clienti intermediari. Portofoliul complex de servicii de securitate cuprinde solutii legate de fibra optica si infrastructura clasica precum si centre de date si solutii bazate pe tehnologia “cloud”; transmiterea de voce pe baza de IP si transferuri securizate de date; servicii Ethernet pe scara larga; distributia de informatii video si continut multimedia.

Compania serveste clienti din peste 450 de piete si 45 de tari pe baza unei platforme globale de servicii sustinuta de retelele de fibra optica proprietare, desfasurate pe trei continente si conectate prin facilitati submarine extinse. (dupa o stire Daily Markets)