BMIT obtine certificarea ISO 27001 cu privire la securitatea informatica

Scris de Advisor pe March 14th, 2013 in Stiri

BMIT Ltd, centru de date si furnizor de servicii “cloud”, a anuntat ca cele doua centre de informatii situate in Malta au obtinut certificarea ISO/IEC 27001 – cel mai inalt standard la nivel international cu privire la managementul securitatii informationale.

Acesta reusita vina ca urmare a unui proces riguros si independent de audit al sistemului de management al securitatii informationale sustinut de catre prestigiosul Institut britanic pentru standarde – British Standards Institution (BSI).

“Obtinerea certificarii din partea unui organism certificator acreditat precum BSI demonstreaza ca securitatea informatiilor noastre a fost atinsa, implementata si controlata in mod corespunzator” a declarat dl Gordon Bezzina, ofiter tehnic sef in cadrul BMIT.

“Acesta certificare recunoste angajamentul continuu al companiei in reducerea riscurilor legate de informatii cu care se confrunta clientii nostri si demonstreaza un inalt nivel al securitatii informatice pe care afacerea noastra l-a atins prin propriile merite. Prin integrarea in procesele si sistemul de management al securitatii informationale, certificarea ISO/IEC 27001 creaza un reper in managementul proceselor si al informatiilor, reper in care clientii nostri au incredere.”

ISO/IEC 27001 defineste cerintele pentru crearea, implementarea, operarea, monitorizarea, revizuirea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem documentat de management al securitatii informationale.

Auditul ia in considerare toti acesti factori, evaluindu-i prin prisma riscurilor generale la care este supusa organizatia in ansamblu.

BSI conduce activitatea de audit si evalueaza operationalitatea centrului de date alaturi de toate aplicatiile, sistemele IT, procesele si serviciile prestate de angajatii BMIT si de contractorii acestuia. (timesofmalta.com)